Vare sig du väntar barn eller redan har småttingar, så är barnrumsrenovering ett härligt projekt att ta sig an. Vill du göra ett rejält jobb så kan du såklart renovera rummet från grunden, men annars kan även några mindre förändringar göra stor skillnad. Oavsett vilket du väljer så kan du hitta allt du behöver på Buildor – ett byggvaruhus på nätet som även har ett stort utbud av barninredningsdetaljer.

Det första du behöver göra innan du startar din renovering är att sitta ner och planera. Vilka förändringar vill du göra, vad kan du göra själv och är det något du behöver anlita hantverkare för? Vilken budget har du? Tänk också på säkerheten i barnrummet. Det är viktiga frågor att gå igenom innan du sätter igång men sedan tar det roliga vid. Leta efter massor med inspiration och fundera på om du vill ha något tema i barnrummet. Färgval och inredningsdetaljer kan snabbt ändras hos barn så ett tips är att göra förändringar som håller över tid eller är lätta att ändra. Genom att byta ut några kuddar eller ändra tavlor på väggarna kan man uppnå mycket, likaså kan en fondvägg lätt få ett färgbyte eller kanske ändras till en tapet. Ibland är det ett delat barnrum man ska inreda och då krävs det också lite extra planering.

Det kan krävas mycket jobb eller det kan vara en lite lättare genomgång av rummet men det kommer vara en fantastisk känsla att få det gjort. Efter att renoveringen är gjord och inredningen är på plats är det tid att bjuda in barnen och njuta av lek och skratt i ert nya, fräscha barnrum!