Att vänta barn är otroligt spännande och varje dag innebär en nedräkning till den efterlängtade ankomsten av den nya familjemedlemmen. För att uppmärksamma detta har det blivit alltmer populärt att anordna en så kallad babyshower. Det här är en form av kalas för att redan innan födseln fira bebisen med stort B – och för att gratulera resten av familjen. En babyshower går att anordna på en rad olika sätt, men det kalasen har gemensamt är förstås ett babytema – med den blivande mamman i centrum. Här nedan ska vi ge lite tips!

Lekfull dekoration

Det som gör en babyshower särskilt lyckad är att ta ut svängarna lite extra vad gäller dekoration och liknande. Här gör det ingenting att det blir “mycket” av allt; det ska vara lekfullt och gärna lite storslaget. Vanligt är att välja en specifik temakulör som du känner passar, exempelvis rosa eller blått, eller också väljer du en neutral färg om du så önskar.

Festens centrala pjäs kan med fördel vara en rejäl tårta som kan göras extra synlig genom både kulör och dekoration. Tårtan kan vara del av ett spännande kakbord, som innehåller cupcakes av olika slag och diverse småkakor – allt med babytema, förstås!

Rummet där festen hålls kan med fördel dekoreras med massor av ballonger för optimal lekfullhet och gärna ett och annat gosedjur lite här och där. Till dukning funkar faktiskt papperstallrikar utmärkt i detta sammanhang, lite som ett barnkalas.