Som barn är det något ytterst speciellt att få jobba ihop sina egna pengar för att åka iväg på en klassresa tillsammans med kompisarna. Sedan många år tillbaka har barn över hela Sverige anordnat loppmarknader, bakat bullar till försäljning, ritat teckningar eller sålt lotter för att få in några slantar till reskassan. Pengarna som man får in används sedan för att göra något roligt tillsammans, även om inte alla lyckas få ihop så mycket att man kan åka bort och övernatta.

Även om man kan komma riktigt långt på de traditionella försäljningsknepen så kan man ibland behöva ta till extra tips och trix för att få in de där sista slantarna som behövs för just den speciella aktivitet som barnen vill göra. Ett tips är då att sälja andra typer av produkter. Hos saljdirekt.se kan du som lärare gå in för att välja ut produkter som skulle passa just din klass och som barnen sedan kan sälja till föräldrar, släktingar och vänner.

Bästa metoderna för en större klasskassa

Vi vill naturligtvis att det ska gå så bra för barnen som möjligt så att de äntligen kan komma iväg på den resa eller aktivitet som de har längtat efter. Därför har vi tagit fram några av de absolut bästa metoderna 2020.

Sälj fika och kaffe

Få saker är lika uppskattade som hembakade småkakor och bullar, med en god kopp kaffe till såklart. Anordna en stor fika där barnen får sälja det som har bakats, kanske nere i centrum eller i personalrummet till lärare och rektorer?

Sälj lotterier

Det är alltid spännande att delta i lotterier och lotter är även en sak som är väldigt enkel för barnen att sälja. Lotterier har länge använts av idrottsföreningar för att få in mer pengar till verksamheten. Den som inte vill använda sig av lotterier kan istället satsa på pins för olika välgörenhetsändamål. Det är t.ex. mycket vanligt att sälja majblommor, rosa bandet och liknande.

Satsa på förbrukningsvaror

Många människor är mer intresserade av att köpa en produkt som de vet att de kan förbruka. Det betyder att en god tryffelolja är mer intressant än ett par strumpor. Förbrukningsvaror kan vara allt från någon god och kryddig korv till julen, härliga viner, en god ost, färska frukter, choklad eller annat som får smaklökarna att dansa. Här är det dock bäst att beställa in ett flertal olika varor. Det är t.ex. inte alla som är förtjusta i ost och korv och då måste andra alternativ finnas tillgängliga.

Anordna en loppmarknad

Det har aldrig varit mer populärt att köpa saker i andra hand som nu. Allt fler börjar bli miljömedvetna på ett helt annat sätt och loppisfynd associeras inte längre med en tunn plånbok. Ska ni anordna en loppmarknad kan det dock vara bra att se till att ni får några föräldrar med er som kan hjälpa barnen på plats.