För många är barnrum något som är förknippat med en hel del färger, leksaker och stök. Om sanningen ska fram är det ändå trots allt så ett barnrum ser ut majoriteten av tiden. Att försöka hålla barnets rum lika ordningsamt som resten av bostaden är näst intill omöjligt och inte något vi heller rekommenderar att du försöker dig på. Genom lek, färger och ljud utvecklas ditt barn på många olika sätt. Till exempelvis så säger experterna att barnets fantasi och förmåga att ta sig an världen kommer att bli betydligt mycket bättre.

Trots det är det inte alltid roligt att låta barnrummet se ut hur som helst och precis som man vill förnya i köket kan även barnrummet behöva sig en omgång. Att förnya behöver inte alltid innebära att du köper nya möbler (om du inte vill), utan det kan minst lika gärna handla om nya tapeter eller förvaringsmöjligheter för att göra det mer organiserat. Här nedan har vi plockat fram våra bästa och enklaste tips som gör barnrummet snyggt, lättstädat och roligt att vistas i!

Snabba inredningstips för ett nytt barnrum

Stor förändring kan ske med hjälp av mycket små medel och det är precis det som vi har haft i åtanke när vi satte ihop denna lista. Du behöver inte ha kunskap inom renoveringar och du behöver heller inte vara någon hantverkare för att lyckas med projektet.

Tapeter – Nya tapeter kan snabbt förändra hela känslan i rummet. Hos https://www.familjetapeter.se/ kan du hitta mängder med fantastiska alternativ som lämpar sig riktigt bra för bostadens alla utrymmen. Är barnet större kan du med fördel låta det vara med och bestämma.

Förvaring – Förvaring är A och O för att ett barnrum ska vara praktiskt. Satsa gärna på ett stadigt hyllsystem och använd dig av lådor för diverse leksaker. Här kan du även skriva små lappar eller sätta upp bilder på vad som finns i lådorna. På så sätt blir det enklare att hitta favoritleksaken, men också enklare att hjälpa till att städa.

Skapa mysfaktor – För att ditt barn ska trivas i sitt rum är det viktigt att det är mysigt. Jobba mycket med olika typer av belysning och se till att skapa en plats där barnet kan läsa en bok, lyssna på musik eller bara mysa med gosedjuren i lugn och ro. Mysfaktorn är enkel att få fram med hjälp av mjuka och behagliga tyger, men också med kuddar och just lampor som ger olika effekt. Vad sägs om en vacker ljusslinga i fönstret till exempel?