Som föräldrar är det inte alltid lätt att få ihop familjeekonomin, och det kan även vara svårt att komma på sätt att spara in lite pengar. Men det finns sätt som hjälper och stöttar i vardagen, och med hjälp av rabattkuponger är det lättare att få ihop finanserna.

Speciella rabatter för barnfamiljer

Att samla på rabatter för att spara pengar är ingen nyhet, men det som hjälper många föräldrar idag är de hemsidor som samlar alla rabatter på ett ställe, vilket underlättar betydligt när man har lite ont om tid. Ett ställe där du enkelt hittar allt du behöver är Familydeal, som har en uppsjö av olika rabattkuponger för alla delar av livet och vardagen. Det enda de begär av dig är att du är förälder och att ditt eller dina barn är mellan 0–18 år gamla. Du registrerar dig lätt och får då tillgång till allt från barnkläder och hyrfilmer till inredning och träningskort. Rabatterna ligger ofta på 15–20 % av ordinarie pris men kan ibland ligga ännu högre än så. Konceptet att barnfamiljer inte ska behöva betala fullpris på allt de behöver och vill ha har blivit mer och mer populärt, och utnyttjas idag av mängder av familjer.

Blanda nödvändighet med lyx

Rabattkuponger är ett perfekt sätt för att spara pengar när ekonomin är lite tajt, och de allra flesta med barn känner nog igen känslan av att klara sig med mindre pengar än vanligt. Det positiva med just rabattkuponger är att ni som föräldrar även får rabatt på sådant som handlar om mer bonus och lite lyx i vardagen, inte bara de ”måsten” som krävs när det kommer till diverse inköp. Ni kanske vill prova på yoga eller en lite lyxigare matkasse, eller varför inte en digital personlig tränare? På Familydeal finns mycket att välja mellan, och även barnen får möjlighet att välja härliga kläder utan ni föräldrar behöver betala ordinarie pris. Det finns även fler tips för att dryga ut vardagskassan, bland annat att göra storkok och frysa in mat eller varför inte ha klädbytardagar med andra barnfamiljer – då behöver du inte köpa nya kläder lika ofta och livslängden på plaggen förlängs avsevärt. På det sättet sparar ni även på miljön.

Spara till en dröm

Nyttan med att spara pengar har många fördelar. Dels så lär vi oss att vi faktiskt ofta klarar oss med mindre än vad vi tror, dels finns möjligheten att lägga undan lite av de sparade pengarna till en önskepott. Fundera på om det är något speciellt ni vill göra som ni vill spara pengar till. Låt det bli en sporre till att fortsätta spara lite här och lite där, och till slut är ni en bra bit på väg mot er dröm.