Halloween är verkligen en högtid som kommit för att stanna. Numer firar de flesta familjer halloween på något sätt, men det kan vara lite knepigt att göra högtiden lagom läskig och barnvänlig. Här får du tips på hur du fixar det.

Det absolut roligaste med halloween är ju att få klä ut sig, speciellt om man är liten. De mindre barnen kan dock tycka att det är lite läskigt med spöken och mumier. Då kan det vara bra att veta att det är helt okej att klä ut sig till en gullig björn, en nyckelpiga eller en fjäril. Här hittar du fina halloweenkläder i olika läskighetsgrad så att alla kan hitta något som känns bra. Kom ihåg att det finns snälla spöken också!

Ordna roliga lekar

I coronatider passar det inte riktigt att ordna fest och bjuda in massor av barn, men det betyder inte att du inte kan ordna en rolig dag ändå. Att fixa några roliga och spännande lekar är perfekt för halloweenfirandet. En skattjakt med reflexer brukar vara uppskattad. Häng upp reflexer i trädgården och göm godis i påsar intill dem. Vänta sedan tills dess att det blivit mörkt och släpp ut barnen med ficklampor för att leta reda på reflexerna och godiset. En annan lagom läskig lek är göra hål för händerna i lådor och fylla dem med spännande saker och låta barnen känna och gissa. Exempel på saker att lägga i lådorna kan vara kokt spaghetti, favoritmjukisdjuret, popcorn och slime.

Laga läskig mat

Maten ska så klart också vara spännande och annorlunda på halloween. Stick till exempel en sötmandelskiva i toppen på en prinskorv och spruta över lite ketchup. Vips så blir korven ett blodigt finger. Stora marshmallows kan du göra till spöken genom att måla ögon och mun med svart kristyr. Ett läskigt bål ska man naturligtvis också ha på halloween. Det fixar du enkelt genom att ta en ofärgad läsk och blanda med grön karamellfärg. Dekorera sedan med isbitar som du frusit in plast- eller godisspindlar i. Se bara upp så att inte någon får dem i halsen. Det går också att göra läskig isglass på samma vis genom att frysa läskblandningen i isglassformar, men då bör du skippa spindlarna.