Barn förgyller våra liv på många olika sätt och att vara förälder är en av de vackraste sakerna man kan vara i livet. Det ger mycket kärlek och riktigt fina stunder och minnen men det kan också vara väldigt stressigt.

I början av mammalivet kan det som skapar mest stress vara sömnlösheten och amningen eftersom man måste amma så ofta. Men allteftersom barnen blir äldre så förändras våra stressfaktorer och har man flera barn kan det bli väldigt många olika faktorer istället. Det kan växla från amning till att hålla reda på alla aktiviteter, skola och kalas. Även under graviditet kan det vara väldigt stressigt då man måste hinna köpa och få i ordning allting innan barnet kommer.

Det allra bästa sättet att hålla reda på allt som behöver göras både under graviditeten och när mammalivet börjar är scheman och anteckningar.

Idag finns det flera olika sätt att kunna hålla reda på alla olika scheman för skola, sporter, aktiviteter, kalas och även när det är dags för mat. För att underlätta det stressiga mammalivet kan man använda sig av sin Iphone eller smartphone, som man dessutom kan koppla till smartklockor för att kunna ha bättre koll. På detta sätt har man alltid med sig sina anteckningar och sitt schema och kan sätta på ett alarm för att inte missa när det är viktiga matcher, pjäser eller andra aktiviteter och tider som bör passas.

Detta bidrar till att man som mamma kan stressa mindre då allt är organiserat och nedskrivet så att man inte glömmer något viktigt. Man får mer harmoni i livet och kan njuta mer av stunderna med sitt barn. Och dessutom missar man inte heller de viktiga matcherna eller uppvisningarna i sitt barns liv.