Som singel kan det vara svårt att få vardagen att gå ihop med jobb, studier, träning och allt vad det innebär, men som förälder är det nästan omöjligt. Föräldrar sliter ofta väldigt hårt för att hinna med vardagens bestyr och förhoppningsvis få någon form av egentid emellanåt. Det är mycket som måste hinnas med och planeras inför nästkommande dag, men vi har knepen som hjälper dig till en smidigare och mer effektiv vardag där du har tid för dig själv, åtminstone då och då.

För de allra flesta familjer är det morgnarna som kan kännas extra jobbiga och stressiga. Genom att försöka planera så mycket som möjligt dagen innan kan du minimera stressen, vilket gör att ni alla får en mycket bättre start på dagen. Det kan t.ex. handla om att du packar ner alla gympakläder, att du lägger fram kläderna för dagen eller att du lägger ner frukten i väskan. Det är dock inte alla som ens hinner tänka en tanke på morgondagen innan den väl är kommen och därför har vi valt ut tips som hjälper i längden.

Bästa tipsen för vardagens bestyr

Anlita hemstädning – Det har blivit allt mer populärt att anlita städhjälp för att få mer tid över till annat. Hos https://qleano.se/ kan du bland annat få hjälp med fönsterputs och storstädning, men även återkommande hemstädning när tiden inte räcker till. Med hjälp av RUT-avdraget kan du dessutom se till att halvera kostnaderna.

Skippa gymmet och träna hemma – Att få till träningen kan vara ett riktigt stressmoment, speciellt om du tränar på gym och behöver lämna hemmet. Idag finns det otroligt många appar och kanaler som du kan använda dig av för att få effektiv träning i det egna hemmet. Det gör att du sparar in otroligt med tid, eftersom du inte behöver räkna in någon resväg.

Gör storkok – Att förbereda middag och lunch från grunden varje dag tar både tid och kraft. Se istället till att ha 1-2 dagar i veckan då du gör storkok. Det kan t.ex. vara köttfärssås, lasagne, potatisgratäng, pannbiffar och mycket mer. Frys in för stunden så är det bara att ta ut och värma upp när middagen börjar nalkas.

Gå upp innan barnen – Visste du att 15-20 minuters egentid på morgonen kan göra otroligt mycket för ditt humör. Om du hinner göra dig ens halvvägs redo innan barnen kliver upp har du kommit en bra bit på vägen.