Allt fler barn går ut skolan med bristande kunskaper och blir då sämre rustad inför vidare studier och en bra framtid. Oavsett hur man än vänder och v

Allt fler barn går ut skolan med bristande kunskaper och blir då sämre rustad inför vidare studier och en bra framtid. Oavsett hur man än vänder och vrider på det hela så är utbildning till en bättre framtid. Som förälder är det därför extremt viktigt att vara just förälder istället för kompis, och se till att barnet gör vad det ska, vilket också innefattar läxor och skola.

Avsätt tid

Många föräldrar orkar inte riktigt se till att barnet sköter skolan, eller ta tag i barn som hellre rinner iväg som kvicksilver på annat håll. Som förälder får man avsätta tid hemma för att om det behövs se till att barnet verkligen gör läxor och lär sig något. Detta kan pågå under hela grundskolan, och i vissa fall kanske även i gymnasiet. Ha bra rutiner och se till att barnet inte går och lägger sig för sent om kvällarna. Under pluggandet behöver heller inte barnets mobiltelefon spela en central roll, lägg undan den. Snapchat och Instagram kan vänta. Sitt tillsammans på barnets rum eller vid köksbordet och var noga med att förhöra barnet på läxan för att ge ännu en repetition av informationen. Är det jobbigt? Ja, men barn är en investering som förtjänar en bra framtid. det är en förälders skyldighet att hjälpa barnet framåt.