Kanske har man funderat på att dra ner, byta ut det vanliga rökandet eller så är man bara nyfiken alternativt har fått det i present av någon med glimten i ögat. Är det ett presentkort man fått blir det otvetydigt att man är på väg att göra sitt första besök i en butik för el-cigaretter, antingen på nätet eller i butik.

Är man ecigg nybörjare kan nog det hela verka lite omständligt, så som allting gör dom första gångerna man försöker sig på något nytt. De flesta ställen erbjuder att antal olika nybörjarpaket, vilka innehåller alla olika saker man förväntas behöva om man aldrig har rökt en ecigg tidigare.

Paketen innehåller själva cigaretten, filter, laddare och eventuellt smaksättning av något slag. Laddandet fungerar mer eller mindre som mobilen. Man laddar i cirka 2 timmar och sedan håller det för en dag, beräknat på en vanlig genomsnittsrökare röker ungefär 20 cigaretter om dagen.

Ecigaretter med riktig smak.

Om man är seriös med att dra ner, eller sluta, med sitt vanliga rökande vet man mer eller mindre vilken del i rökandet som är viktigast. För en del är det att helt enkelt ha någon sysselsättning för händerna, medans för andra kan det vara just smaken som är viktigast.
Nybörjare med ecigg vet oftast inte exakt vad de tycker är godast. Det mest basala paketet erbjuds med mentol eller tobaks smak, men det finns många fler smaker att välja på. Är man beroende av lite starkare tobakssmak finns vätskorna med 4 olika koncentrat nivåer. Vill man ändra lite kan man köpa extra ejuice och dryga ut vätskan till man hittar den nivå som passar just en själv bäst.

Ska paketet ges bort finns det speciella presentpaket med lite mer stilvariationer och färger. Fodral och andra detaljer är lite mer glittriga och paketen har ofta 2 eciggs, så en kan bli laddad medans man använder den andra. Även för en nybörjare är eciggs enkelt att lära sig och något man trevligt kan ha med sig en lång tid framöver.